2024.07.14. - Örs, Stella

Ingyenesen 60ezer állatbarát kiadványt kapott 250 iskola, óvoda

Ingyenesen 60ezer állatbarát kiadványt kapott 250 iskola, óvoda
Ingyenesen 60ezer állatbarát kiadványt kapott 250 iskola, óvodaA felelős állattartás, a környezettudatos magatartás népszerűsítését segítik idén 250 oktatási intézményben az Orpheus Állatvédő Egyesület által készített plakátok, képeslapok, matricák. A hatvanezer példány állatos kiadvány két raklapnyi mennyiség. A bohócdoktor csapat vidám csomagolással segített, hogy október 4-ig, az Állatok Világnapjáig célba érjenek a csomagok a FoxPost a kiszállításban támogatta az állatvédőket.

adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


Nem csak október 4-én, az Állatok Védelmének Világnapján fontos az állatok védelme. Sajnos sok a kóbor állat, a kutyamenhelyek, cicamenhelyek, az állatmentők, az alapítványok, az állatvédő egyesületek nem bírják a sok megmentendő kutyát, macskát. Ezért is fontos a társadalmi szintű szemléletformálás, hogy csökkenjenek a problémás esetek, és hogy még több felelős állattartó lehessen.

Mit tehetünk az állatvédelemért?? Figyeljünk oda az állatmenhelyekre, az állatmentő csoportokra, támogassuk őket nap - mint nap. Nem kell nagy dolgokra gondolni, pl. az adó 1% felajánlás óriási segítség. Az állateledel, a takaró, az önkéntes felajánlás is fontos támogatás.

Állatvédelem: van feladat bőven

Állatok világnapja október 4. Az állatvédők ez alkalomból felhívják az emberek figyelmét a házi kedvencek- és a haszonállatok, no meg a vadon élő állatok helyzetére, védelmére, szeretetük fontosságára. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője pontokban szedte össze a fontos teendőket. Figyeljünk oda a mindennapi állatkínzókra, a kutyát - macskát sanyargatókra... és ha gond van... tegyük meg a hatóságok felé a szükséges lépéseket!

Fontos az állatvédelmi szemléletformálás, az oktatás állatvédelmi célú segítése. Az állatbarát kiadványok ezt a célt szolgálták.

orpheus állatvédő egyesület

- házi kedvencek felelős tartása: sokan nem az állat egész életére tervezik a háziállat beszerzését, az ünnepek után sok esetben az utcára dobva végzik az önálló életre képtelen kisállatok,

- kiskedvencek tartásához megfelelő tartási hely, anyagi fedezet, és szabadidő szükséges, ahol ez a három létfontosságú dolog nem áll rendelkezésre, ott az állattartás minősége nem megfelelő,

- túlszaporítás: az Orpheus Állatvédő Egyesület régi mondása, hogy annak a kóbor állatnak a legjobb, amelyik meg sem születik, fontos lenne az állatvédelem kapcsán a lakosság részéről az állataik ivartalanítása, illetve a megelőzés,

- kizsákmányolt gazdasági állatok: nem mindegy, hogy mi kerül az ember tányérjába, egészséges étel vagy kényszertáplált, ipari módon előállított élelmiszer, a vásárló felelősségén múlik a kereskedelmi folyamatok változása is,

- ismerjük meg a világ állatait a vadasparkokban, állatkertekben, ehhez a működtetett intézmények állatjóléti alapokon kell működniük,

- cirkuszi állatok: a legtöbb jóérzésű ember iszonyattal nézi a lelkileg meggyötört, idomított trópusi állatokat, kiskedvenceket, a modern cirkuszba nem valók állatok,

- oktassuk az állatvédelmet: óvodás, iskolás korban alapvető ismeretek megszerzése, a minták átadása, a környezettudatos szocializáció létfontosságú, így a pedagógusok kezében nagy hatalom van az állatvédelem népszerűsítését illetően.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület ingyenes kiadványokkal segíti az iskolákat – óvodákat, melynek megrendelésére a zug.hu oldalon van lehetőség. Az egyesület évente 800 állat megmentésében vesz részt, ivartalanítási kampányokkal segíti a kóbor állatok számának csökkentését, előadásokat – ismertető órákat szervez oktatási intézményekben, évtizedek óta sikeres a felelős állattartást segítő szemléletformáló programja.

Szükséges reformok az állatvédelemben: az állatvédő szervezetek régóta igénylik a rendőrség által műköttetendő állatrendőrség létrehozását, illetve az állattartáshoz kötelező állattartási jogosítvány bevezetését, a közterületi kóbor állatok befogását végző sintértelepek állatvédő szervezetek kezébe adását, az állatvédelmi feladatokhoz állami normatív támogatás bevezetését, illetve az állatkínzás elkövetői részére törvénymódosítás révén szigorúbb büntethetőségének lehetőségét.

A háziasított állatok önálló életre képtelenek, az embertől függ, hogy milyen körülmények között vannak tartva. Világunkat mi magunk alakítjuk, Ön is lehet állatvédő, környezettudatos – felelős állattartással.

Két raklapnyi kiadvány került iskolákba, óvodákba, oktatási intézményekbe

Kutya, macska plakát, matrica, képeslap, ingyenes kaidványok

Önkéntes segítők csomagolták az állatvédelmi - állatbarát kiadvány csomagokat

Állatos kiadványok, ingyenesen kérhető állatbarát dolgok

Az ingyenes kiadványok csomagolását a bohócdoktor önkéntes csapat segítette, a szállításban a FoxPost támogatta az állatvédőket.

Segítené az állatok védelmét? A legapróbb támogatása, a legkisebb felajánlás is fontos!

Kérjük támogassa az állatvédelmet, az állatvédelmi tevékenységet!

1. Állatmentés Támogatása: az Orpheus ADHAT Segélyvonalán hívással és SMS-el is! Hívja a 13600 -as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül), majd az automata bejelentkezése után adja meg az Orpheus Állatvédő Egyesület kódját, a 99 -et! Ha könnyebb az SMS, akkor a 13600 -as számra küldje a 99 -et. Egy hívás vagy egy üzenet 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Telekom, Telenor, Vodafone, Invitel hálózatából érhető el.

2. Állatmentés támogatása adó 1% felajánlással!
Orpheus Állatvédő Egyesület
Adó 1%-hoz adószám: 18464654-1-06
Köszönjük!

3. Számlaszám (OTP): 11735005-20489094

4. PayPal adomány fogadása itt: info@zug.hu

Állatvédő Egyesületünk 1999 óta közhasznú állatvédő feladatokat lát el. Ismerje meg a www.orpheus.hu oldalon egyesületünk fontos tevékenységeit.
Csatlakozzon az állatbarátokhoz: www.facebook.com/AnimalPolice és Gazdikereső: www.ebangyal.hu oldalon, gazdikereső csoportunk a https://www.facebook.com/groups/gazdikereso oldalon érhető el.Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra