Cicamentés - Macskavédelem - Adó 1% felajánlás
Adó
1%

Adószám: 1 8 4 6 4 6 5 4 - 1 - 0 6 Adó1% felajánlása életet ment!

adóbevallás adó 1 százalék adóegyszázalék felajánlás

Cica kerül a házhoz

Macskát örökbe fogadni felelősség. Ez már annyiszor és annyi helyen elhangzott, hogy talán nem is érezzük a súlyát. Pedig a nagyobb hangsúly nem a felelősségen, hanem az örökbefogadáson van. Ha egy ilyen társat szeretnél magad mellé, akkor tudd előre, hogy nem egy hétre, hónapra, évre vállalod ezt a kapcsolatot, hanem akár 12-16 évig is. Bizony, akár ennyi ideig is eléldegélhet a cicád.

Bár a macska sokkal önállóbb és egyben önfejűbb állat, mint a kutya, ettől függetlenül ő is igényli a törődést és a gondoskodást. Éppen ezért a befogadás előtt mérlegeld a következőket:

• Ugye nem vagy allergiás a macskaszőrre vagy a poratkákra?

A macska szőre folyamatosan hullik, évente legalább kétszer pedig kifejezetten erősen. A macska szőrére és a szőrhullás hatására növekvő szaporodásnak induló poratkákra, illetve azok ürülékére is lehetsz allergiás. Természetesen vannak olyan tisztítószerek, amelyek használatával az atkák száma folyamatosan kordában tartható, de ettől függetlenül érdemes tudnod, hogy mire számíthatsz.

• Lesz-e mindennap kedved foglalkozni kedvenceddel?

Tévhit, hogy mivel a macska önálló, ezért nem is igényli a gondoskodást. Ha egy lakásban élsz egy cicával, nagyon is komoly, személyes kapcsolat alakulhat ki közted és közte. A cicád várni fog, ha hazaérsz, és bizony igényelni fogja a szereteted és a gondoskodásod. Egy lakásban tartott macska merőben másképp viselkedik, mint „kinti” cimborái. Mindennap időt kell szakítanod arra, amikor csak vele foglalkozol.

• Van-e időd, erőd, gusztusod, hogy gondoskodj róla?

Egy cica akkor érzi jól magát, ha ő maga ápolt, környezete tiszta és rendezett. Ehhez mindennap szánnod kell rá időt, hogy lakhelyét rendbe rakd, a macskaalmot kitakarítsd, a szőrét ápold, friss ételt és vizet adj neki. Ezeket sosem hanyagolhatod el, mindig gondolnod kell rá.

• Megengedheted-e magadnak, hogy macskát tarts?

Talán nem lep meg, hogy a macskatartás is költségekkel jár. Ezt a kiadást jobb, ha előre betervezed, nehogy később érjenek meglepetések. Nem nagy összegről van szó, de számolnod kell vele. Ha ezekre a kérdésekre nyugodt szívvel tudsz igennel válaszolni, akkor máris nekiláthatsz a cicakeresésnek.

adó1százalék cicamentés

Mi kell egy macskának?

Egy lakásban tartott macska, a szóbeszéddel ellentétben, nem akkora „befektetés”, hogy az alapvető kellékeket és eszközöket bárki ne tudná bevállalni. Lássuk sorban, mire is lesz szükség: fekhely (pihe-puha), etetőhely, enni és innivaló, wc, alom, sok - sok játék, és IDŐ, hogy jól érezzétek magatokat!!!

Örökbefogadható cicusok végett keresd az Orpheus Állatvédő Egyesület Állatvédelmi Központját! Egy utcáról megmentett cicus örökbefogadásával többszörösen mondhatod magadat felelős cicatartónak, macskamentőnek!

Adó 1+1 % felajánlás cicamentésre, állatmenhely támogatására

Az egy százalék felajánlás segíti az állatvédelem és az állatmenhely fontos feladatainak sikeresebb elvégzését, azaz az utcáról megmentett kutyusok és cicusok biztonságba helyezését, a kutyák, a macskák védelmét. Az 1 százalék felajánlás felett sokan elsiklanak, pedig adóbevalláskor vagy utána május közepéig az adó 1 százalék felajánlás révén úgy lehet támogatni az állatmentő tevékenységet, hogy az közben nem kerül semmibe sem. Sok állatbarát az utcán talált kutyák kapcsán keresi fel az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központját, sokan pedig csak szimplán (állatbarát szemlélet miatt, együttérzésből, odaadásból) szeretnék az állatmenhely támogatása révén segíteni a soha véget nem érő állatmentő feladatokat. A megmentett állatokat (kutyákat, cicákat) kutya örökbefogadás és cica örökbefogadás (Gazdi kereső) révén szerető Gazdi jelöltek számára tesszük (meggyógyított, rendbe tett állapotban) örökbe fogadhatóvá.

Az állatokat tenyésztők / szaporítók körében nagyon sok az eladó kutya, eladó cica. Sokkal több állatot szaporítanak az emberek, mint amennyi cicára, kutyára a felelős állattartói kőr igényt tart. A hirdetésekben közzé tett eladó kutyák, eladásra szánt macskák, eladó házi kedvencek legtöbbje a felelőtlen megvásárlásokat követően megunt tárgyként - gazdátlanul - az utcán köt ki. Kóbor állatként az Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi központjában kerül megmentésre az utcára kitett / elhagyott kutyusok közül évente többszáznyi. Ha kutyát vásárolna, cicát venne magához, gondoljon az örökbe fogadható házi kedvencekre, válasszon eladó macska, megvásárolható kutya helyett az utcáról megmentett, teljesen egészséges, ingyen elvihető, örökbe fogadható kutyusokra, cicusokra is. Az országos állatvédő együttgondolkodás az igazi állatmentő segítség! Az adó 1% felajánlás mellett így fontos a kutya örökbefogadás, a cica örökbefogadás. Eladó cica, eladó kutya helyett keresse az örökbe fogadható macskákat, kutyákat, itt az Orpheus Állatvédő Egyesület gazdikeresőjében. Adó 1 százalék felajánlása mellett gondoljon állat vásárlása előtt a gazdira váró (utcáról megmentett) kutyák / cicák örökbe fogadhatóságára.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület 1999 óta közhasznú egyesületként lényegében cicamenhely és kutyamenhely feladatokat lát el, bár állatmentő tevékenységét egy megszüntetett sintértelep (!fontos lenne a további sintértelepek megszüntetése!) reformprogramja által állatvédelmi központjában látja el. A talált cicák számára cicák mentésére alkalmas rehabilitációs részlegünkön kerülnek elhelyezésre, a talált kutyusok az állatvédelmi központ kutyás részlegén kapnak menedéket, így minden utcáról megmentett kutya és macska biztonságba kerül. Az állatvédő egyesület önkéntesei, segítői, tagsága, támogatói az állatmentő tevékenység fontosságát ismerik. A fontos küldetés a feladatok megoldásához juttatott támogatás révén végezhető el. A segítők és pártolók nélkülük / nélküled nem lehetne ilyen sikeres az állatvédelem. A támogatások felajánlása (legyen az szja 1 % felajánlás, állateledel, állatorvosi költségtámogatás, játék, póráz, nyakörv vagy egyéb állatvédelmi adomány) nagyon fontos és pótolhatatlan segítség. Természetesen az adó 1 százalék felajánlás mellett a gazdikereső program az egyik legfontosabb támogatás. A felelősen gondolkodó potenciális kutya örökbefogadók és cica örökbefogadók nélkül nehéz lenne az állatok további egyedeinek megmentése, így a gazdit kereső szervezői feladatok is nagyon lényegesek.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület a kutyák és macskák védelmében, az állatok megmentéséért tevékenykedik. Az 1 % felajánlás, a befizetett adó 1+1 százalék állatvédelemre eljuttatott összege az állatmentő tevékenységek során legtöbbször életmentésre kerül felhasználásra. Az adó 1+1 felajánlás nem kerül semmibe, de óriási segítség az állatok megmentéséhez. Az állatvédők által eljuttatott adó 1 százalék támogatás a közhasznú egyesületünk legjelentősebb működési alapja. Az adó 1 % felajánlásból felajánlónként néhány száz forinttól általában néhány ezer forintig jut az állatmentésre, az állatvédelemre. Sok kicsi szja 1 % felajánlásból tevődik össze annyi bevétel, ami finanszírozhatóvá teszi az egész éves feladatokat és a magas költségek fedezését. Az szja 1 százalék felajánlás kapcsán érdemes tudakozódni a könyvelést végző szakembernél, a bérszámfejtést végző munkatársnál, mert bár egyszerű az szja 1 százalék felajánlás, de egy apró elírás vagy hiba a felajánlást meghiúsíthatja, ami azt eredményezi, hogy az állatvédő egyesületig nem jut el. Az adó 1% felajánlás körübelül 2-3 percet vesz igénybe.

4 fontos indok, hogy adóbevallásodkor az adó 1% felajánlással segítse az állatmentést:
- az személyi jövedelemadó 1+1% felajánlás minden egyes forintja (bármikor leellenőrizhetően) az állatok megmentésére, állatvédelemre fordítódik,
- kutya és cica gazdikereső, állatmentő tevékenységünk önzetlen, a bajban lévő állatok megmentése az adó 1 százalék felajánlás révén könnyebbé válik,
- az adóegyszázalék felajánlás nem kerül semmibe sem, úgy segítheti a felajánlás az állatvédelmet, hogy külön nem kell rá költeni,
- adóbevalláskor tett adó egy százalék felajánló támogatása révén - évente - nyolcszáz kutyus és cicus megmentésében vesz részt!
- az adó1százalék felajánlása az adóbevalláskor nem kerül plusz költségbe, mégis óriási segítség a közhasznú feladatok ellátása kapcsán az szja 1% felajánlás,

Adóbevalláskor az szja 1 százalék felajánlás jóvoltából az utcára kidobált - bajban lévő kutyusok az állatmenhelyen új esélyt, gazdát, örökbe fogadót kapnak. Az állatmentő tevékenység az szja egy százalék felajánlása által válik finanszírozhatóvá. Az 1+1% felajánlása így életet mentő támogatás! Az állatok megmentésén felül a megmentett kutyusok, megmentett macskák ingyenesen (chip-el, oltásokkal, oltási könyvvel) fogadhatók örökbe. Az örökbe fogadható állatok gazdisodásához komoly előkészületekre, felkészítésre, gyógykezelésre, szocializációra van szükség. Adóbevalláskor gondoljon arra, hogy az adó 1 százalék felajánlás révén fontos ügyet, az állatok megmentését támogathatja!

Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó bevallásakor az személyi jövedelemadó 1+1 százalék felajánlása semmibe sem kerül, mégis óriási segítség a kutyusok és cicák megmentéséhez. Az egyre növekvő állatorvosi költségeket, az állatotthonban megmentett állatok táplálását, a gazdikeresőt, a szállítási feladatokat a felajánlott szja 1 százalékból befolyó támogatásból tudjuk finanszírozni. Évente 800 mentett kutya és cica megmentését segítheti adó 1% felajánlásával.

Adóbevalláskor vagy utána május 20-ig úgy tudja a befizetett adója 1%-át az állatok mentésére felajánlani, hogy az adószámot tartalmazó felajánlóívet - űrlapot eljuttatja az adóhatósághoz. Az szja 1+1% felajánlás pontos menete kapcsán a bérszámfejtője vagy könyvelője tud szakszerű segítséget nyújtani. Kérjük, hogy ne hagyja kárba veszni az adója egy százalékát, azt az utcáról megmentett kutyák és cicák védelmére ajánlja fel.!

Segítségét, egész éves figyelmét, támogatását, adó 1 százalék felajánlását a megmentett kutyák és macskák nevében is hálásan köszönjük! Az Ön segítségével állatotthonunk, állatmentő tevékenységünk válik sikeresebbé! Az állatvédelmi eredmény, a több száz megmentett állat gazdához juttatása támogatóinkkal közös siker! Köszönjük szépen a segítséget!