2024.04.16. - Csongor

Tappancs Állatotthon Alapítvány

Tappancs Állatotthon Alapítvány
Tappancs Állatotthon AlapítványA Tappancs Állatotthon Alapítvány bemutatkozása: A Tappancs Állatotthon Alapítvány 1998-ban jött létre, majd ezt követően még hat évig működött Tatán, telephely nélkül, ideiglenes befogadók segítségével. Hat év elteltével az alapítvány átkerült Tatabányára és 2004. májusától itt működött tovább, még mindig telephely nélkül. 2005. év végén, a Komárom-Esztergom Megyei Mentálhygienes és Rehabilitációs Intézmény által bérbe adott földterület segítségével, végre elkezdődhetett az állatotthon építése, kialakítása.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


Az alapítvány jelenlegi vezetője és még két másik állatbarát a Polgármesteri Hivatal Jegyzőasszonyához fordult tanácsért és segítségért, ahol nagy örömmel fogadták ténykedésünket és felajánlották, hogy területtel hozzá tudnának járulni a munkánkhoz, de pénzzel sajnos nem tudnak támogatni bennünket.

Az Alapítvány szeretne egy olyan európai színvonalú állatotthont kialakítani, illetve működtetni, mely elsődlegesen a kóbor, illetve magára hagyott állatok átmeneti elhelyezését, valamint felelősségteljes, szerető gazdához való kiközvetítését tűzte ki céljául.

Tevékenységünk:

- Lehetőségeinkhez mérten a kóbor, illetve rossz körülmények között élő állatok megmentése; szerető és felelősségteljes gazdához juttatása
- Rossz körülmények között tartott állatokról szóló bejelentések kivizsgálása, a helyi hatóságokkal együttműködve, valamint ezen állatok elkobzása, rehabilitációja és felelős szerető gazdákhoz való kiközvetítése
- Lakosság felvilágosítása a felelős állattartás szabályairól
- Állatszeretet és a felelősségteljes gondoskodás, állatvédelem megismertetése az iskolás illetve - Óvodás gyerekekkel
- A mikrochip fontosságának beépítése a köztudatba
- A szuka kutyák illetve nőstény macskák ivartalanítása a "fölösleges" szaporulat megelőzőse érdekében
- Lehetőségeinkhez mérten segítünk a balesetes, illetve bajba jutott állatok megmentésében
- Amennyiben lehetőségünk és helyünk van, vállaljuk saját almok, kölykök elhelyezését illetve kiközvetítését is, ha a tulajdonos a segítséget megelőzően szuka kutyáját ivartalaníttatja és a kölyköknek az első oltást beadatja (parvo).

Webcím: www.tappancs.org

A Tappancs Állatotthon Alapítvány részére az adóegyszázalékos felajánláshoz az adószám: 18608438-2-11

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra